voetbalzone

Stevens verlost Fenerbahçe na drie wisselende jaren van Stoch

Erik van Dam07 aug 2013, 14:05
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2013, 14:05
Advertentie

Miroslav Stoch vervolgt zijn profloopbaan bij PAOK. De Griekse club, die getraind wordt door Huub Stevens, maakt via de officiële kanalen bekend dat Stoch een jaar lang gehuurd wordt van Fenerbahçe. De Turken lieten in de ochtenduren al een statement uitgaan, waarin zij aankondigden met PAOK te onderhandelen. De Grieken hebben een optie tot koop op Stoch weten te bedingen.

/

De 23-jarige Stoch speelde drie seizoenen in Istanbul. Hij werd zeven jaar geleden door Chelsea weggeplukt uit zijn vaderland Slowakije, maar kwam amper aan de bak bij the Blues. Die besloten hem uiteindelijk te verhuren aan FC Twente en daar deed Stoch het voortreffelijk. Met hem voorin en Blaise N’Kufo en Bryan Ruiz eromheen draaide de club geweldig en werd het landskampioen.

Fenerbahçe haalde Stoch vervolgens voor 5,5 miljoen euro binnen, maar zijn eerste seizoen was ondanks de winst van de landstitel moeizaam. In zijn tweede jaar bleek de Slowaakse vleugelaanvaller productiever en maakte hij twaalf doelpunten: ook maakte hij het Doelpunt van het Jaar. Terstond verlengde Fener zijn contract met vier seizoenen, maar dat bleek te vroeg gejuicht.

Zijn derde seizoen was echter ronduit zwak. Stoch verloor zijn basisplaats gaandeweg de jaargang en deed mee in slechts zeventien wedstrijden. De aanvaller maakte bovendien niet een doelpunt op de Turkse velden. Fenerbahçe stond open voor een verhuurperiode voor de duurbetaalde Slowaak en Stevens meldde zich namens PAOK. De Nederlandse trainer probeert de Champions League te bereiken: woensdagavond staat hij oog in oog met Metalist Kharkiv, dat vorige week met 0-2 won in Saloniki. De play-offronde halen lijkt al een utopie.

Bezig met laden …