voetbalzone

Stevens verwelkomt voormalig jeugdexponent Chelsea bij Salzburg

Erik van Dam07 jun 2010, 15:09
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2010, 15:09
Advertentie

Red Bull Salzburg heeft twee jonge spelers vastgelegd voor het nieuwe seizoen. De ploeg van Huub Stevens maakt maandag bekend dat het contracten heeft afgesloten met middenvelder Stefan Hierländer (19), die van Austria Kärnten overkomt en met doelman Niclas Heimann (19), die tot voor kort in dienst speelde van Chelsea.

Hierländer geldt volgens Die Bullen als één van de grootste talenten van het land, die ook een neusje voor de goal heeft. De middenvelder heeft er net twee jaar opzitten bij Kärnten en scoorde voor die club vier keer in het voorbije seizoen. Heimann moet in Salzburg de rol van derde doelman op zich nemen; hij maakte drie jaar geleden de overstap van Bayer Leverkusen naar Chelsea, maar wist daar niet op te stomen naar het eerste elftal.

De Oostenrijkse kampioen heeft zodoende twee talenten vast weten te leggen voor de lange termijn. Eerder al versterkte Stevens zijn selectie met de Argentijn Gonzalo Zarate. Alexander Zickler daarentegen verliet de ploeg juist voor rivaal LASK Linz. Met Robin Nelisse, Simon Cziommer en Barry Opdam spelen er nog steeds drie oud-Eredivisionisten bij de club.

Bezig met laden …