voetbalzone

Stevens voert ‘Frühstücks-Pflicht’ in: ‘Veel spelers leven alleen’

Erik van Dam21 mrt 2014, 08:33
Laatst bijgewerkt: 21 mrt 2014, 08:33
Advertentie

Huub Stevens werd elf dagen geleden benoemd tot trainer van VfB Stuttgart. De zestigjarige Nederlander moet zijn kennis en ervaring gebruiken om die Schwaben weg te loodsen uit de kelder van de Bundesliga: de club staat nu voorlaatste met maar drie punten voorsprong op Eintracht Braunschweig. Stevens probeert alles om Stuttgart te redden en voert daarom een nieuwe regel in: samen ontbijten.

voetbalzone

De zogenaamde Frühstücks-Pflicht is al ingegaan. Op dagen waarop de selectie van Stuttgart in de ochtend traint, wordt iedereen om 08.30 uur verwacht op de club voor een gezamenlijk ontbijt. Voorheen werden de spelers om 09.00 uur op de club verwacht. “We hebben een overwegend jonge selectie, waarbij veel spelers alleen leven en ’s morgens niet beginnen met ontbijt”, legt Stevens uit in BILD.

“Een motor heeft energie nodig, maar mensen ook. Daarom ontbijten we voortaan met z’n allen, wanneer we ’s ochtends trainen. Als spelers zonder een maaltijd in hun lichaam beginnen met trainen, kan het zijn dat ze vermoeider zijn en ongeconcentreerd”, heeft Stevens ervaren. “En we praten met elkaar. Ik hoop dat het daarbij niet over thuis gaat of over de disco, maar vooral over voetbal…”

Bezig met laden …