voetbalzone

Stevens ziet Kovac zijn schoenen opbergen

29 mei 2009, 16:07
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2009, 16:07
Advertentie
Huub Stevens kan volgend seizoen bij zijn nieuwe club Red Bull Salzburg geen beroep meer doen op Nico Kovac. De door veel blessures geteisterde Kroaat maakte vrijdag bekend dat hij een punt achter zijn actieve voetballoopbaan zet. Dit verklaarde Kovac op de officiële website van de Oostenrijkers.



“Vandaag zeg ik vaarwel. Het waren achttien schitterende jaren”, zo maakte de 37-jarige middenvelder zijn afscheid wereldkundig. De 83-voudig international werd dit seizoen door veel blessureleed achtervolgd. In februari raakte Kovac op de training geblesseerd aan zijn rechterknie en moest daardoor zelfs een streep zetten door de rest van het voetbaljaar. Twee weken geleden werd Salzburg kampioen in de Bundesliga.

Kovac maakte in januari al bekend dat hij zich niet langer beschikbaar stelde voor de nationale ploeg van Kroatië, waarvoor hij in 1996 zijn debuut maakte. De veteraan kwam in zijn loopbaan uit voor onder meer Hertha BSC, Bayer Leverkusen, Hamburger SV en Bayern München. Om zijn afscheid in de verf te zetten, speelt Kovac op 10 juli in Salzburg een vriendschappelijke wedstrijd tegen Bayern.
Bezig met laden …