voetbalzone

Stevens ziet Salzburg teveel kansen missen in Oostenrijkse topper

Bart Kruyt29 nov 2009, 16:29
Laatst bijgewerkt: 29 nov 2009, 16:29
Advertentie

Red Bull Salzburg en Rapid Wien blijven de eerste plaats in de Oostenrijkse Bundesliga delen. De twee koplopers kwamen elkaar zondagmiddag tegen en wisten niet te scoren (0-0). Nummer drie van de ranglijst Austria Wien won zaterdag al van SK Austria Kärnten en heeft nu nog drie punten minder dan de lijstaanvoerders.

Thuisploeg Salzburg was zondag het minst tevreden met de remise. Hoewel Rapid Wien ook wel kansjes kreeg was de formatie van Huub Stevens het meest gevaarlijk, maar de gewenste openingstreffer leverde dit niet op. Voor rust was de beste kans voor Alexander Zickler, die van dichtbij echter faalde.

/

Ook na de thee kreeg Zickler, ditmaal op aangeven van Barry Opdam, een goede kans. Salzburg bleef zoeken naar de openingstreffer, maar liep bijna tegen de lamp toen Nikica Jelavic aan de overkant rakelings naast schoot. Stevens bracht Robin Nelisse en Simon Cziommer in de ploeg om alsnog iets te forceren.

Dankzij de vrije trappen van laatstgenoemde werd Salzburg nog wel een paar keer dreigend, maar het gewenste doelpunt viel nooit. Rapid sloeg de aanval van de manschappen van Stevens van zich af en blijft op de eerste plaats staan, met een beter doelsaldo dan haar concurrent. Op 27 februari ontmoeten de ploegen elkaar opnieuw, dan in Wenen. Volgende week gaat Salzburg naar Sturm Graz.

Bezig met laden …