voetbalzone

‘Stierengevecht’ in Oekraïense topper: ‘Onze vriendschap is voorbij!’

Gijs Freriks01 mei 2016, 22:38
Laatst bijgewerkt: 01 mei 2016, 22:38
Advertentie

De wedstrijd tussen Shakhtar Donetsk en Dynamo Kiev (3-0) is zondagavond volledig uit de hand gelopen. De spelers kregen het ruim tien minuten voor tijd flink met elkaar aan de stok en Shakhtar-middenvelder Taras Stepanenko kreeg zelfs een schandalige schop uitgedeeld door Dynamo-rechtsbuiten Andriy Yarmolenko.

/

Scheidsrechter Yuri Mozharkovsky zag zich genoodzaakt om drie rode kaarten uit te delen, aan Stepanenko, Yarmolenko en Oleksandr Kucher. Toen Yarmolenko na afloop de meegereisde supporters wilde bedanken, liet hij het tenue van Stepanenko ook nog eens op het gras vallen en nam hij dat ook niet meer mee naar binnen. “Ik vergat het uit emotie. Jullie journalisten proberen iedere miezerige molshoop op te blazen, maar ik liet zijn shirt niet opzettelijk liggen. Dat zou lelijk zijn. Ik denk niet dat Taras zich beledigd voelt. Ik ga hem voor de zekerheid even bellen”, zei Yarmolenko.

De opstootjes begonnen nadat Stepanenko het logo van Shakhtar op zijn shirt had gekust, maar dat vatte Yarmolenko op als een provocatie. “Ik heb niets respectloos gedaan”, reageerde Stepanenko. “Ik heb niets miszegd. Ze zeiden dat ik hen had geprovoceerd, maar ik heb niemand gedwongen om mij omver te schoppen. Wat als ik mijn knie had gebroken? Ik kan het hele land al wel verzekeren dat mijn vriendschap met Yarmolenko voorbij is. Dat gedoe met mijn wedstrijdshirt vergeef ik hem, maar die schop was bewust. Hij had mijn knie gewoon kunnen breken. Onze vriendschap is over.”

Sergiy Rebrov, de trainer van Yarmolenko bij de kersverse kampioen Dynamo Kiev, was op de persconferentie niet gediend van vragen over het incident. “Een schorsing? Het maakt mij niet uit, dit onderwerp boeit mij niet”, zei Rebrov, die vervolgens stampvoetend de perszaal verliet. Hij had daarvoor ook al een (verplicht) interview met Football1 geweigerd. Collega Mircea Lucescu van Shakhtar zei: “Dynamo had kunnen aantonen een waardige kampioen te zijn, maar de integriteit van de competitie is na vanavond in het geding. Dit helpt de Oekraïense competite niet. Het leek wel een stierengevecht.”

Bezig met laden …