voetbalzone

‘Stierenvechter’ Riquelme lijkt uitgevochten: ‘Nu lekker barbecueën’

Gijs Freriks25 dec 2014, 19:45
Laatst bijgewerkt: 25 dec 2014, 19:45
Advertentie

Juan Román Riquelme heeft zijn laatste wedstrijd voor Argentinos Juniors gespeeld. Het contract van de 36-jarige middenvelder loopt op oudejaarsdag af en hij is niet van plan om langer te blijven. Riquelme speelde in de jeugd al bij Argentinos, maar maakte zijn profdebuut bij Boca Juniors. Afgelopen zomer keerde hij terug in La Paternal.

voetbalzone

“Toen ik terugkeerde naar Argentinos, sprak ik met de directie en mijn zaakwaarnemer af dat ik de club aan promotie naar de Primera División wilde helpen. Dat doel is nu bereikt”, zo vertelt de Argentijn aan ESPN. “Ik zie wel of er nu nog een aanbieding voorbij komt die interessant is. Als die komt, dan speel ik nog wat langer door. Komt die niet, dan ga ik genieten van mijn familie en barbecueën met vrienden.”

El Torero (‘De Stierenvechter’) maakte zoals gezegd zijn debuut bij Boca Juniors en vertrok daarna naar Barcelona, waar hij uiteindelijk niet in de plannen van Louis van Gaal voorkwam. In het tenue van Villarreal bloeide de middenvelder op, maar in 2007 keerde hij al terug naar Boca. In 381 duels van Boca kwam Riquelme tot 92 doelpunten en won tal van prijzen. Als international schopte hij het tot 51 A-interlands.

Bezig met laden …