Stijgend Fortuna deklasseert Eintracht tot getuige van eigen afgang

Erik van Dam30 nov 2012, 21:40
Laatst bijgewerkt: 30 nov 2012, 21:40

Fortuna Düsseldorf heeft de smaak weer te pakken. De promovendus uit Westfalen wist tot 18 november al zeven wedstrijden in de Bundesliga niet meer te winnen, maar sindsdien is de stijgende lijn te zien bij die Fortunen. Van Hamburger SV werd gewonnen (2-0) en Borussia Dortmund werd op een 1-1 gelijkspel gehouden. Vrijdagavond deklasseerde Fortuna subtopper Eintracht Frankfurt tot getuige van zijn eigen afgang: het werd 4-0.

/

Omdat de supporters van beide ploegen vanwege verkeersproblemen te laat waren in de Esprit Arena, begon het vrijdagtreffen negen minuten later. Ook na negen minuten viel de eerste echte kans te noteren. Rechtsback Sebastian Jung dwong Fortuna-doelman Fabian Giefer tot een knappe parade. Beide partijen waren aan elkaar gewaagd, al trok de thuisploeg naarmate de wedstrijd vorderde het spel meer naar zich toe. Na twintig minuten kreeg de gastheer van Norbert Meier de eerste kans, maar een schot van Adam Bodzek werd weggeslagen door Kevin Trapp.

Aanvoerder Andreas Lambertz was hierna ook dichtbij de 1-0, maar hij schampte na een voorzet vanaf rechts de paal. Fortuna werd in het zadel geholpen door Frankfurt, want tien minuten voor rust pakte Karim Matmour zijn tweede gele kaart. Een zware beslissing van scheidsrechter Mickael Weiner. Drie minuten na het vertrek van Matmour kwam Fortuna op voorsprong. Spits Stefan Reisinger soleerde op kinderlijk eenvoudige wijze door de defensie van die Adlerträger heen en liet keeper Trapp kansloos. Vlak voor rust werd het zelfs 2-0 en zat het duel op slot.

Een afgeslagen bal kwam terecht bij Olivier Fink, die zijn tegenstander uitkapte en met een schitterende krul de verre hoek vond. Fortuna zat op rozen en Frankfurt, dat de laatste drie duels ook niet wist te winnen, kwam niet meer serieus in de buurt van een doelpunt. Na een uur zorgde voormalig Ajacied Nando Rafael zelfs voor de 3-0 en vijf minuten voor tijd zette middenvelder Axel Bellinghausen met een intikker de 4-0 op het scorebord. Fortuna klimt naar de gedeelde tiende plaats. Frankfurt blijft ondanks de nederlaag dit weekeinde op de vijfde stek staan.