Stoch en consorten sluiten WK-aanloop af met zege tegen Costa Rica

Erik van Dam05 jun 2010, 19:30
Laatst bijgewerkt: 05 jun 2010, 19:30

Slowakije heeft zaterdagavond haar laatste oefeninterland met 3-0 gewonnen van Costa Rica. De WK-deelnemer had een Costa Ricaans eigen doelpunt, een treffer van Robert Vittek en een benutte strafschop van Stanislav Šesták nodig om de ploeg van Bryan Ruiz te kloppen. In Zuid-Afrika is Slowakije ingedeeld bij Nieuw-Zeeland, Paraguay en Italië.

/

Na een kwartier kwamen de Slowaken, met Miroslav Stoch in het basisteam, wat fortuinlijk op voorsprong. Douglas Sequeira werkte de bal na een voorzet van Vladimír Weiss voorbij zijn eigen keeper en bracht Costa Rica zo eigenhandig op achterstand. Vroeg in de tweede helft maakte Vittek, kort hersteld van een knieblessure, er 2-0 van door een rebound binnen te schieten na een schot van Šesták op de lat.

Met nog drie minuten op de klok bepaalde Šesták, die in de kwalificatiereeks al zeer waardevol bleek met zes doelpunten, zelf de eindstand op 3-0 uit een penalty. Er was echter ook de nodige schrik bij de winnende ploeg, want sterspeler Martin Skrtel verliet het strijdtoneel al snel met een blessure.