voetbalzone

Stoch zit beschonken achter stuur en wordt uit selectie Slowakije gegooid

Peter Nusselder09 aug 2011, 16:20
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2011, 16:20
Advertentie

Miroslav Stoch zal woensdag niet met het Slowaaks elftal meespelen tegen Oostenrijk. De voormalig FC Twente-aanvaller is door bondscoach Vladimir Weiss uit de selectie gegooid; Stoch zat zondag beschonken achter het stuur van zijn auto en raakte zijn rijbewijs kwijt, melden Slowaakse media.

/

“Hij is een geweldige speler, maar hij moet zich wel bewust zijn van zijn voorbeeldfunctie”, verklaart Weiss het wegsturen van de speler van Fenerbahçe. “Ik moet hem deze waarschuwing geven”, vindt de keuzeheer van de Slowaken, die woensdag een oefeninterland spelen tegen Oostenrijk. “Ik hoop dat hij dit signaal oppakt en weer met beide voeten op aarde terechtkomt.”

Weiss heeft routiner Miroslav Karhan als vervanger opgeroepen voor de 21-jarige vleugelaanvaller. Media in zijn vaderland melden dat Stoch met een alcoholpromillage van 1,1 door de politie is opgepakt. Weiss kende al personele problemen, want tegen de Oostenrijkers kan hij evenmin een beroep doen op Liverpool-verdediger Martin Skrtel en de aanvallers Robert Vittek en Stanislav Sestak.

Bezig met laden …