voetbalzone

Stock haalt 'onrealistische doelstelling' niet en vertrekt bij Kazachstan

Bart Kruyt15 okt 2010, 12:20
Laatst bijgewerkt: 15 okt 2010, 12:20
Advertentie

Het was te verwachten, maar het contract van Bernd Stock in Kazachstan wordt niet verlengd. De Duitse bondscoach kwam enkel in aanmerking voor een nieuwe verbintenis als hij uit de eerste vier EK-kwalificatiewedstrijden tenminste drie punten wist te halen, maar dit lukte niet. Stock zal daarom aan het einde van het kalenderjaar vervangen worden.

Kazachstan verloor haar eerste vier groepsduels, kreeg in totaal tien doelpunten tegen en wist zelf geen enkele keer te scoren. “De doelstelling van de voetbalbond was onrealistisch”, reageert Stock in BILD. Het contract van de Duitser loopt formeel tot het einde van dit jaar door, maar Kazachstan speelt in 2010 geen interlands meer.

Het land zit in de EK-kwalificatiereeks in de poule bij Duitsland, Oostenrijk, Turkije, België en Azerbeidzjan en verloor enkel nog van laatstgenoemd land niet. Turkije en Duitsland waren in Kazachstan met 0-3 te sterk, terwijl België op het kunstgras met 0-2 wist te winnen. Ook in Oostenrijk ging de ploeg van Stock onderuit: 2-0.

Bezig met laden …