voetbalzone

Stoke City-ster mikt op Champions League: ‘Het zal snel gebeuren’

Erik van Dam02 mrt 2016, 14:29
Laatst bijgewerkt: 02 mrt 2016, 14:29
Advertentie
/

Als Stoke City woensdagavond van het in degradatiegevaar verkerende Newcastle United wint, klimt de ploeg naar de zevende plaats in de Premier League. The Potters staan dan nog maar één punt onder plek zes, die aan het einde van het seizoen goed is voor deelname aan de voorronde van de Europa League. Xherdan Shaqiri kijkt echter al verder; hij zou graag met Stoke de Champions League in gaan.

“We hebben een erg goed team”, vertelt hij aan de Daily Mirror. “Als je kijkt naar hoe deze club vooruit gaat, dan is het niet vreemd dat we snel in de Champions League willen spelen. We spelen goed voetbal en dat is de eerste stap. Het gaat erg goed en ik weet zeker dat we ons snel op de Champions League kunnen richten.”

“Ik wil niet zeggen dat het meteen dit jaar zal gebeuren”, gaat de Zwitser verder. “Maar we hebben de kwaliteiten om Europees voetbal te halen.” Om (de voorronde van) de Champions League te bereiken moet Stoke minimaal op de vierde plaats eindigen. Het gat met de huidige nummer vier Manchester City is momenteel acht punten, terwijl the Citizens nog een wedstrijd tegoed hebben.

Bezig met laden …