voetbalzone

Stoke dolblij met Pieters: ‘Oranje-international voor dit geld is niet normaal’

Peter Nusselder02 jul 2013, 10:32
Laatst bijgewerkt: 02 jul 2013, 10:32
Advertentie

Erik Pieters is blij dat hij komend seizoen in het shirt van Stoke City in de Premier League kan voetballen, en de positieve gevoelens zijn wederzijds. Technisch directeur Mark Cartwright was sinds zijn aanstelling zes maanden geleden al enthousiast over de linksback van PSV en liet deze zomer aan trainer Mark Hughes de keus of er een bod zou worden uitgebracht op de Oranje-international.

/

Stoke nam de vleugelverdediger voor ruim 3,5 miljoen euro over van de Eindhovenaren en Cartwright heeft het gevoel dat the Potters daarmee uitstekende zaken hebben gedaan. De beleidsbepaler bestrijdt overigens dat zijn club zich alleen maar richt op buitenlandse aanwinsten. “Hoe graag je ook Engelse spelers zou willen contracteren, je moet wel kijken naar wat voor de club het beste is.”

“Voor deze prijs hadden we geen Engels international vast kunnen leggen”, vervolgt Cartwright in The Sentinel. “Wij vinden dit een goede deal. Het is niet normaal om een Nederlands international te kunnen krijgen voor dit geld.” Ook over de kwaliteiten van Pieters is de directeur te spreken. “Bij een speler van het Nederlands elftal weet je dat het in balbezit wel goed zit. Hij zegt zelf ook graag mee te doen in aanvallend opzicht, maar hij is in eerste instantie verdediger”, weet Cartwright.

Bezig met laden …