voetbalzone

Stoke maakt met tweede nieuwkomer Chelsea-transfer waarschijnlijk

Bart Kruyt10 jul 2015, 19:10
Laatst bijgewerkt: 10 jul 2015, 19:10
Advertentie

De kans dat Asmir Begovic de nieuwe reservedoelman van Chelsea wordt, is behoorlijk groot. Het is al even bekend dat de landskampioen de Bosniër wil hebben als opvolger van de naar Arsenal vertrokken Petr Cech en daarom werd Marco van Ginkel op huurbasis naar Stoke gestuurd. Nu the Potters ook een nieuwe keeper hebben, lijkt een transfer van Begovic een kwestie van tijd.

voetbalzone

Kort na het melden van de komst van Van Ginkel, maakt Stoke op de website van de club bekend dat Shay Given is overgenomen van Aston Villa. De 39-jarige Ier heeft voor twee jaar getekend en kon transfervrij binnengehaald worden, ondanks dat zijn contract bij Villa nog een jaar doorliep. Given werkte eerder met hoofdtrainer Mark Hughes samen bij Manchester City.

Given was in de afgelopen jaren geen eerste keeper bij Villa, maar hoopt dat bij Stoke wel te worden. De doelman wordt dus ploeggenoot van Van Ginkel en Erik Pieters en maakt de weg vrij voor een transfer van Begovic naar Chelsea. Stoke komt later deze vrijdag mogelijk weer met transfernieuws; volgens Sky Sports wordt rechtsback Glen Johnson, transfervrij sinds zijn vertrek bij Liverpool, momenteel medisch gekeurd bij Stoke.

Bezig met laden …