voetbalzone

Stoke stuurt Lawrence en man van zeven miljoen naar Portsmouth

Erik van Dam31 aug 2010, 22:59
Laatst bijgewerkt: 31 aug 2010, 22:59
Advertentie

Portsmouth maakt het lopende seizoen in het Engelse Championship af met twee huurlingen van Stoke City. Dave Kitson (30) en Liam Lawrence (28) moeten Pompey uit de gevarenzone zien te loodsen. Na de afzakking naar het tweede niveau is de ploeg van Steve Cotterill troosteloos aan het seizoen begonnen; één remise en drie nederlagen vielen de club ten deel.

/

De komst van Kitson zal veel fans hoop geven op betere tijden. De spits werd in de zomer, voorafgaand aan het seizoen 2008/09 voor een recordbedrag weggekocht bij Reading. The Potters betaalden liefst zeven miljoen voor de aanvaller, die echter hopeloos mislukte. Na zestien duels stond de teller qua doelpunten nog op nul en ook een terugkeer naar Reading hielp Kitson maar mondjesmaat aan treffers.

In zijn tweede jaar verhuurde Stoke hem opnieuw, dit keer aan Middlesbrough. Nu ging het iets beter, want bij Boro maakte Kitson drie goals in zes optredens. Desondanks voorziet coach Tony Pulis geen betere tijden: de aanvaller gaat dan ook naar Portsmouth. Hij krijgt daar gezelschap van Lawrence, die vorig seizoen zweefde tussen bank en basis. De Iers international mag zich net als Kitson een jaar lang bewijzen in het Championship. Het vertrek van het tweetal naar Portsmouth maakt deel uit van de transfer van Marc Wilson, die de omgekeerde weg bewandelde.

Bezig met laden …