voetbalzone

‘Stom van mij, ik had de kleedkamer eigenlijk kort en klein moeten slaan’

Daniel Cabot Kerkdijk06 apr 2014, 07:20
Laatst bijgewerkt: 06 apr 2014, 07:20
Advertentie

Internazionale laat het nota bene in de belangrijkste fase van het seizoen afweten. De ploeg van trainer Walter Mazzarri kwam zaterdagavond in eigen huis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Bologna. Daarvoor waren de ontmoetingen met Atalanta (1-2), Udinese (0-0) en Livorno (2-2) evenmin winnend afgesloten. Zaterdag gaf Inter tot tweemaal toe een voorsprong uit handen en tot overmaat van ramp miste Diego Milito zeven minuten voor tijd, bij een stand van 2-2, een strafschop.

Inter strijdt samen met onder meer Fiorentina, dat twee punten meer heeft, om een toegangsbewijs voor de Europa League. “Ongelooflijk, we slagen er niet in om grote kansen te benutten en we missen zelfs de enige penalty die we dit seizoen hebben gekregen. Ook al stond een kampioen als Milito achter de bal”, verzuchtte Mazzarri na afloop. “Misschien moeten we er meer op trainen, al neemt Milito altijd de strafschoppen. Ik wil niet zeggen dat we ongelukkig waren, maar het zat gewoon tegen.”

“We zitten gewoon in een periode waarin alles tegenzit”, baalde Mazzarri. “Nog steeds incasseren we elke week tegendoelpunten op de meest vreemde manier. Toen we vorige maand bij Hellas Verona wonnen (0-2, red.) was ik in de rust door het dolle heen, omdat mijn spelers niet bij de les waren en aan intensiteit verloren. Ik heb er spijt van dat ik vandaag (zaterdag, red.) in de rust heb gezegd dat we het duel controleerden en geduld moesten hebben. Ik had de kleedkamer eigenlijk kort en klein moeten slaan, stom.” Een Champions League-ticket lijkt een utopie voor Inter, dat veertien punten minder en een wedstrijd meer heeft dan nummer drie Napoli.

Bezig met laden …