voetbalzone

Strachan reageert op aantijgingen Verbeek: ‘Hij vertelt onwaarheden’

Peter Nusselder03 jun 2010, 09:46
Laatst bijgewerkt: 03 jun 2010, 09:46
Advertentie

Woensdag uitte Pim Verbeek zijn ongenoegen over de manier waarop Middlesbrough is omgesprongen met de blessure van de Australische verdediger Rhys Williams. Een dag later slaat Gordon Strachan terug: “Ik snap dat Verbeek door een stressvolle periode gaat, maar hij vertelt onwaarheden”, meldt de Middlesbrough-trainer donderdag.

/

Volgens de bondscoach van Australië is het de schuld van Williams’ club en trainer dat hij geblesseerd moet afhaken voor het WK. “Strachan heeft hem bij Middlesbrough wekenlang met een injectie laten spelen. Dat is bij jonge jongens een enorm risico.” De beschuldiging schoot de trainer van Middlesbrough echter in het verkeerde keelgat.

“Wij, als club en ik persoonlijk, willen nadrukkelijk ontkennen dat wij de oorzaak van zijn blessure zijn”, aldus Strachan. “Het is onzin om te stellen dat Rhys iedere wedstrijd een injectie kreeg. Wij hebben alleen maar uit het belang van de speler gehandeld. Het is zelfs zo dat Rhys volgens de oorspronkelijke diagnose maar vijf tot zes weken rust moest houden, wij hielden hem tien weken aan de kant”, besluit de getergde oefenmeester.

Bezig met laden …