voetbalzone

Strachan verhuurt Emnes en neemt zelf ook afscheid van Middlesbrough

Bart Kruyt18 okt 2010, 19:20
Laatst bijgewerkt: 18 okt 2010, 19:20
Advertentie

Gordon Strachan stuurde Marvin Emnes maandagmiddag voor een maand naar Swansea City en dit bleek direct de laatste beslissing van de Schot als coach van Middlesbrough te zijn. Boro laat op haar officiële website weten dat Strachan in onderling overleg is vertrokken. Vooralsnog heeft de club nog geen opvolger aangesteld.

Het vertrek van Strachan volgt na een dramatische seizoensstart van Middlesbrough. De ploeg wilde dit seizoen weer meedoen om promotie naar de Premier League, maar staat na elf competitiewedstrijden teleurstellend elfde. Met een trainerswissel hoopt Boro het tij te kunnen keren. “We gaan rustig bekijken wie Gordon moet opvolgen”, zei Steve Gibson.

De voorzitter vindt het jammer dat het huwelijk tussen Middlesbrough en Strachan op deze manier afloopt. “Gordon is vertrokken zonder enige compensatie, omdat hij geen geld wilde hebben voor zijn vertrek”, zei Gibson. “Er zijn maar weinig trainers die dat doen, maar het typeert Gordon. Ik wens hem veel succes in zijn verdere loopbaan.”

Bezig met laden …