Strafschop in blessuretijd houdt worstelend AS Roma van driepunter af

Bart Kruyt05 dec 2015, 16:02
Laatst bijgewerkt: 05 dec 2015, 16:02

AS Roma is er opnieuw niet in geslaagd om drie punten te pakken in de Serie A. De hoofdstedelingen leken zaterdagmiddag aan het langste eind te trekken, toen Daniele Padelli zeven minuten voor tijd in de fout ging bij een vrije trap van Miralem Pjanic en de inzet van de Bosniër in het lege doel vloog. Torino weigerde echter om de handdoek in de ring te gooien en kreeg in blessuretijd nog een strafschop, die werd benut door Maxi López: 1-1.

Voor Roma betekende dit de derde competitiewedstrijd op rij zonder overwinning, na de 0-2 nederlaag tegen Atalanta en het gelijkspel tegen Bologna, en de druk op Rudi Garcia zal nu ongetwijfeld weer verder toenemen. De coach zag zijn ploeg zaterdag vooral een erg treurige eerste helft spelen. Roma maakte een angstige indruk in Turijn en Andrea Belotti kreeg de eerste kans om de score te openen, maar Wojciech Szczesny redde met een uitgestoken been. Niet lang daarna ging een van richting veranderd schot van Bruno Peres over. Het liep voor geen meter bij Roma en de spanning werd Alessandro Florenzi te veel: hij had geluk dat Torino-spits Fabio Quagliarella hem wegtrok bij een opstootje en maakte even later ruzie met ploeggenoot Juan Manuel Iturbe.

Torino kreeg kort voor rust nog een grote kans om op voorsprong te komen, maar na een veelbelovende counter schoot Belotti over, waardoor de ploegen in evenwicht gingen rusten. Het was voor het eerst dit seizoen dat Roma in de eerste helft geen enkele keer richting het vijandelijke doel wist te schieten, inclusief geblokte schoten en schoten die over of naast gingen. Kort in de tweede helft wist Roma dan eindelijk voor het eerst een kans te noteren, maar de volley van Radja Nainggolan werd onschadelijk gemaakt door Padelli. Even later wist Kostas Manolas een hoekschop gevaarlijk te verlengen, maar er stond geen ploeggenoot klaar om het beslissende tikje te geven, en Edin Dzeko kopte naast.

Roma kwam na de thee dus een stuk beter voor de dag, maar had een keepersfout nodig om om voorsprong te komen. Padelli timede helemaal verkeerd bij een vrije trap van Pjanic, die eigenlijk een ploeggenoot zocht, maar zijn schot nu in een keer in het doel zag zeilen. Roma leek hierdoor eindelijk weer eens de zoete smaak van een overwinning te gaan proeven, maar in blessuretijd ging het toch nog mis. Kort nadat Dzeko een grote kans op de 0-2 had gemist werd Belotti neergehaald door Manolas, waardoor Torino een strafschop kreeg. Maxi López ging vol zelfvertrouwen achter de bal staan en maakte vanaf elf meter geen fout: 1-1.