Strafschop in 94e minuut helpt Arsenal aan overwinning

Gijs Freriks10 sep 2016, 17:55
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2016, 17:55

Arsenal is ontsnapt aan puntverlies. De formatie van manager Arsène Wenger leek zaterdag tegen Southampton voor de derde keer in vier speelronden averij op te lopen in de Premier League, maar in de blessuretijd benutte Santi Cazorla een strafschop voor de 2-1. Bournemouth won tegelijkertijd met 1-0 van West Bromwich Albion en Burnley en Hull City hielden gelijke tred: 1-1.

/

Arsenal - Southampton 2-1
Southampton kwam zaterdag voor het eerst na drie wedstrijden tot scoren in het Emirates Stadium: Dusan Tadic schoot de bal uit een vrije trap raak, via de lat en de rug van Petr Cech. The Saints konden die voorsprong echter slechts twaalf minuten vasthouden, want toen maakte Laurent Koscielny met een omhaal gelijk. De verdediger werd de vijfde speler van Arsenal die op zijn verjaardag heeft weten te scoren in de Premier League; Paul Merson, Robert Pires, Yossi Benayoun en Santi Cazorla gingen de Fransman voor. Arsenal was daarvoor overigens ook al dicht bij de 1-1 geweest, maar een kopbal van Theo Walcott ging over. De thuisploeg ging na de treffer van Koscielny op zoek naar de 2-1, maar verder dan een kans voor Mesut Özil kwam men niet meer.

Arsenal vervolgde in de tweede helft de zoektocht naar een tweede treffer, maar in het eerste kwartier bleven kansen uit. Daarna werd er een aantal mogelijkheden gecreëerd: Héctor Bellerín streepte voorlangs en de ingevallen Alexis Sánchez mikte over na een mooie pass van Özil. Aan de andere kant had Shane Long het thuispubliek stil kunnen krijgen, maar de aanvaller lobte de bal na een hakje van Tadic voorlangs. De Ier was na 84 minuten opnieuw dicht bij een treffer, maar stuitte op de voeten van Cech. Arsenal bleef desondanks de bovenliggende partij in de tweede helft, maar verder dan een schietkans voor Nacho Monreal en een kopbal van Olivier Giroud kwam men tot de 94e minuut niet meer. Toen mocht Cazorla na een overtreding op Giroud namelijk aanleggen vanaf elf meter en de Spanjaard faalde niet.

/

Bournemouth - West Bromwich Albion 1-0
Bournemouth was in de eerste helft de bovenliggende partij en doelman Ben Foster was drukker dan zijn collega Artur Boruc aan de overkant. In de slotfase van het eerste bedrijf vergaten the Cherries zichzelf te belonen: een volley van Junior Stanislas werd gepakt door Foster en Callum Wilson schoot in kansrijke positie over. In de tweede helft speelde West Bromwich wat meer naar voren en dat leidde tot goede kansen. Boruc keerde een kopbal van Gareth McAuley, Matt Phillips raakte de lat en Darren Fletcher volleerde naast. Het was echter Bournemouth dat scoorde: Wilson kroonde zich tot de matchwinner.

/

Burnley - Hull City 1-1
Burnley en Hull lieten in de eerste helft niet veel zien, maar kregen in de beginfase wel allebei een goede kans. Abel Hernández dwong Tom Heaton tot een redding en Stephen Ward mikte over. In de slotfase was David Meyler nog dicht bij een doelpunt, maar zijn inzet ging na een pass van Robert Snodgrass tegen de paal. In de tweede helft werd er wel gescoord: nadat Meyler, Sam Vokes en Andrew Robertson kansen hadden laten liggen, maakte Defour er na 72 minuten 1-0 van. Curtis Davies was met een kopbal tegen de lat hierna dicht bij de 1-1, maar door een treffer van Snodgrass pakte Hull alsnog een punt.