voetbalzone

Strafschopnemer Burnley solliciteert naar prijs 'misser van het jaar'

Robert Smid02 feb 2012, 18:46
Laatst bijgewerkt: 02 feb 2012, 18:46
Advertentie

Het is wel vaker gebleken dat strafschoppen afwerken niet altijd even gemakkelijk is. Wij Nederlanders hebben er in het verleden misschien wel een trauma aan opgelopen. Maar er is een verschil tussen niet scoren en een penalty volledig missen. Bij Burnley lijkt het erop dat Jay Rodriguez voorlopig niet meer aan de beurt komt als het gaat om het nemen van een strafschop.

In de wedstrijd tegen Nottingham Forest kreeg Rodriguez de kans om zijn ploeg naar een 0-2 voorsprong te schieten en hij ging dan ook vol goede moed achter de bal staan. Het nemen van de penalty verliep echter desastreus voor de aanvaller. De 22-jarige Engelsman, die één optreden voor Jong Engeland achter zijn naam heeft staan, gleed uit bij het raken van de bal.

Door zijn glijpartij kwam zijn poging vanaf de strafschopstip niet eens in de buurt van het goal. De bal ging meters naast en reikte verder nog tot grote hoogte. De misser werd Burnley uiteindelijk echter niet fataal. Later in de wedstrijd maakte de Engelse formatie alsnog de 0-2, waardoor de drie punten uiteindelijk veilig en wel mee naar huis werden genomen.

Bekijk hier de gemiste strafschop:

Dezelfde strafschop vanuit een andere hoek:


Bezig met laden …