voetbalzone

‘Streep door de rekening van Spanje: Thiago moet WK uit het hoofd zetten’

Thijs Post14 mei 2014, 20:51
Laatst bijgewerkt: 14 mei 2014, 20:51
Advertentie

Een streep door de rekening van bondscoach Vicente del Bosque van Spanje, al houdt de keuzeheer voldoende goede middenvelders over: Thiago Alcántara kan niet mee naar het WK in Brazilië. De middenvelder van Bayern München heeft een terugslag gekregen in zijn knieblessure en hij zal niet worden opgenomen in de definitieve selectie van 23 man, zo melden Spaanse media.

voetbalzone

Thiago raakte in maart geblesseerd aan zijn knie en bij Bayern München hoopte men dat hij de finale van het bekertoernooi, zaterdag tegen Borussia Dortmund, zou gaan halen. Volgens Marca is dat niet het geval. De grootste krant van Spanje meldt dat Thiago, die bij de nationale ploeg gezien wordt als de natuurlijke opvolger van Xavi, zelfs een streep kan zetten door het WK.

Als Thiago daadwerkelijk wordt weggestreept uit de voorselectie, kan dat ook een opluchting zijn voor bondscoach Del Bosque. Het is weer een vervelende beslissing minder. Xavi (Barcelona), Andrés Iniesta (Barcelona), Cesc Fàbregas (Barcelona), Xabi Alonso (Real Madrid), Koke (Atlético Madrid), Sergio Busquets (Barcelona), Santi Cazorla (Arsenal), Juan Mata (Manchester United), David Silva (Manchester City), Ander Iturraspe (Athletic Bilbao) en Jesús Navas (Manchester City) zijn de andere middenvelders die zijn opgeroepen.

Bezig met laden …