voetbalzone

Streppel verandert Ajacied in aanvaller: ‘Niet het ei van Columbus’

Erik van Dam09 sep 2015, 09:04
Laatst bijgewerkt: 09 sep 2015, 09:04
Advertentie

Jurgen Streppel is bezig Ruben Ligeon om te turnen van rechtervleugelverdediger naar rechtsbuiten. De van Ajax gehuurde Ligeon beschikt in de ogen van de Willem II-trainer over de kwaliteiten om het voorin te redden en toen de club het testte, pakte het prima uit. Streppel ziet Ligeon nu als extra wapen in de voorhoede, zegt hij.

voetbalzone

Streppel wilde in het slot van de transferperiode graag een spits en een buitenspeler bij in Tilburg, maar kreeg alleen de spits: Adam Nemec. In zijn zoektocht naar een alternatief aan de rechterkant kwam de coach uit bij Ligeon. In een oefenduel met AA Gent speelde de huurling een uur op de flank en dat beviel goed: Streppel zegt in het Brabants Dagblad dat Ligeon drie keer vrij voor de keeper kwam.

“Dankzij zijn enorme snelheid is hij ook voorin goed inzetbaar. Dit is niet het ei van Columbus, maar wel een extra optie waarvan we gebruik kunnen maken”, aldus Streppel. Ligeon speelde bij Ajax (12 wedstrijden) en Jong Ajax (33 wedstrijden) nooit in de voorhoede. Zijn debuut voor Willem II maakte hij tegen AZ als invaller in de verdediging.

Bezig met laden …