voetbalzone

Streppel wil Zivkovic kneden: 'Jongens met een eigen mening, hè'

Daniel Cabot Kerkdijk07 aug 2015, 09:55
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2015, 09:55
Advertentie

Richairo Zivkovic kreeg vorig seizoen het stempel 'lastige jongen', omdat hij meermaals te laat kwam bij Ajax en Oranje Onder-19. De aanvaller speelt dit seizoen op huurbasis voor Willem II, waar hij te maken krijgt met Jurgen Streppel. De trainer vindt het geen straf om met voetballers met een gebruiksaanwijzing te werken.

voetbalzone

Streppel kreeg afgelopen seizoen Jerson Cabral aan de praat en hoopt in de huidige voetbaljaargang hetzelfde bij Zivkovic te bewerkstelligen. "Dat zijn jongens met een eigen mening, hè. Bij wie het woordje 'moeten' niet in het woordenboek voorkomt. Ik vind het wel mooi om aan zulke jongens te laten zien wat voor invloed hun gedrag heeft op de rest van de groep", vertelt Streppel in het Algemeen Dagblad.

Streppel was als voetballer ook een rebel. De oefenmeester is geen psycholoog of psychiater, maar heeft zich wel ingelezen. "Het helpt wel dat ik vroeger zelf ook weleens gekke dingen deed. Daardoor snap ik die jongens nu beter. Achteraf denk ik wel: hoe haalde ik het in mijn hoofd toen."

Bezig met laden …