voetbalzone

‘Strijd om Gündogan is voorbij: Man Utd en Dortmund ruilen spelers’

Daniel Cabot Kerkdijk23 feb 2014, 07:00
Laatst bijgewerkt: 23 feb 2014, 07:00
Advertentie

Ilkay Gündogan speelt vanaf komend seizoen naar verluidt voor Manchester United. Volgens diverse Britse media is de Premier League-club ervan overtuigd dat men voldoende heeft gedaan om de middenvelder in de zomer van Borussia Dortmund over te nemen. De 23-jarige Duits international kwam dit seizoen door een slepende rugblessure niet verder dan twee officiële duels voor BVB.

Gündogan zal ondanks interesse van Arsenal en Real Madrid voor Manchester United kiezen, zo klinkt het. Shinji Kagawa zal de omgekeerde weg bewandelen. De 24-jarige Japanner maakte anderhalf jaar geleden de overstap van Dortmund naar Manchester United, maar hij slaagde er niet in om zich aan te passen. Het contract van Gündogan loopt nog maar tot medio 2015 door; Kagawa staat op Old Trafford nog een seizoen langer op de loonlijst.

Manchester United versterkte zich afgelopen maand met Juan Mata, de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis. Vrijdagavond verbond Wayne Rooney zich langer aan de regerend landskampioen, door het meest lucratieve contract uit de Premier League-historie te ondertekenen. Mede daardoor heeft Manchester United er veel vertrouwen in dat ook Gündogan over enkele maanden zijn jawoord geeft. Toni Kroos van Bayern München is tevens bij de Old Trafford-club in beeld.

Bezig met laden …