Strijd om plaats drie op Copa América wordt in tweede helft beslist

Erik van Dam04 jul 2015, 07:04
Laatst bijgewerkt: 04 jul 2015, 07:04

Peru heeft voor de zesde keer in de historie het brons veroverd tijdens de Copa América. La Blanquirroja won in de nacht van vrijdag op zaterdag de troostfinale tegen Paraguay met 2-0: beide doelpunten vielen in de tweede helft en werden gemaakt door André Carrillo en Paolo Guerrero.

Peru eindigde in 1927, 1935, 1949, 1955 en 2011 reeds als derde en deed dat nu dus voor de zesde maal. In de halve eindstrijd legde het team van Ricardo Gareca het af tegen gastland Chili, maar dit keer kwam men wel weer als winnaar bovendrijven. Na een eerste helft zonder doelpunten in Concepción opende Carrillo drie minuten onderweg na rust de score. De vleugelspeler van Sporting joeg een afvallende bal de hoek in na een corner.

De 1-0 voorsprong bleef geruime tijd staan en pas een minuut voor het einde van de wedstrijd viel nummer twee. Na een snelle uitbraak door het midden ging de bal naar de zijkant, naar Joel Sánchez. Die zette voor richting Guerrero en de routinier schoot de bal door de benen van doelman Justo Villar binnen. Peru won zo de troostfinale en zaterdagavond wordt duidelijk wie de Copa América 2015 wint: Argentinië of Chili.