voetbalzone

Strijd om Supercoppa definitief in Peking

19 mei 2009, 20:40
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2009, 20:40
Advertentie
De strijd om de Italiaanse Supercoppa, het jaarlijkse opwarmertje voor het nieuwe voetbalseizoen, wordt over een paar maanden in China afgewerkt. Op 8 augustus zullen landskampioen Internazionale en bekerwinnaar Lazio in Peking mogen gaan uitmaken wie er beslag legt op de eerste trofee van het nieuwe voetbaljaar. Dit is precies twaalf maanden na de feestelijke opening van de Olympische Spelen van vorig jaar.



De wedstrijd tussen de Italiaanse clubs wordt afgewerkt in ‘Het Vogelnest’, dat speciaal voor de Olympische Spelen werd gebouwd. Hoewel het stadion een toeristische trekpleister is heeft de beheerder van het voetbalbolwerk moeite om evenementen naar het stadion te halen. De slotceremonie van de Paralympische Spelen, die in september plaatsvond, was het laatste evenement dat in Het Vogelnest gehouden werd.

In augustus kunnen de Chinese sportliefhebbers zich weer eens opmaken voor een evenement in het immense stadion. Het is niet de eerste keer dat de Italiaanse strijd om de Supercoppa in het buitenland wordt gehouden: de wedstrijd werd al tweemaal in haar historie gespeeld in Amerika en eenmaal in Libië. Inter wist de vorige editie van de Supercoppa na strafschoppen te winnen van AS Roma.
Bezig met laden …