voetbalzone

Strijd tussen Ajax en FC Twente kent weer flink aantal lege zitplaatsen

Daniel Cabot Kerkdijk20 jul 2011, 09:13
Laatst bijgewerkt: 20 jul 2011, 09:13
Advertentie

Het duel om de Johan Cruijff-schaal is in de regel een weinig bezochte wedstrijd onder de voetbalfans. Omdat velen nog op vakantie zijn of geen trek hebben in de seizoensopwarmer, is de Amsterdam ArenA normaal gesproken slechts deels gevuld. Dit jaar is het niet anders en zullen er wederom een flink aantal lege zitplaatsen te zien zijn, ook al is de kaartverkoop gestegen.

Volgens Sp!tszal de Amsterdam ArenA tijdens de strijd om de eerste prijs van het seizoen dit jaar voller zitten dan de twee voorgaande edities. In 2009 en 2010 kwamen er 25.000 toeschouwers af op respectievelijk SC Heerenveen tegen AZ en Ajax tegen FC Twente. Voor het duel tussen de bekerwinnaar en landskampioen op 30 juli zijn zo’n 31.000 kaartjes verkocht, zo laat een woordvoerster van de KNVB woensdag aan het dagblad weten.

Afgelopen seizoen werd het duel om de Johan Cruijff-schaal door zowel een groot deel van de fans van de bekerwinnaar als ook door die van de landskampioen geboycot. De supporters van Twente waren niet te spreken over de verplichte treincombi naar de hoofdstad, terwijl de supporters van Ajax protesteerden op die manier tegen de steeds hogere prijzen voor kaarten voor wedstrijden van hun club.

Bezig met laden …