Strijdbelust Roeselare wint maar plaatst zich niet voor bekerfinale

Daniel Cabot Kerkdijk26 mrt 2010, 21:41
Laatst bijgewerkt: 26 mrt 2010, 21:41

De finale van de Beker van België gaat tussen AA Gent en Cercle Brugge. In navolging van de Buffalo's plaatsten de Bruggelingen zich vrijdag met enige moeite voor de eindstrijd. In de heenwedstrijd van het tweeluik met SV Roeselare werd met 3-0 gewonnen, het 3-1 verlies was daardoor toelaatbaar.

De ploeg van Dennis van Wijk stond na de ruime nederlaag in de heenwedstrijd voor een loodzware opdracht. De situatie werd er voor de thuisploeg niet beter op toen Cercle al na vijf minuten een strafschop kreeg na een duwfout van Damir Mirvic. Jelle Vossen hield zijn zenuwen in bedwang en faalde niet: 0-1.

Mama Dissa nivelleerde tien minuten voor de rust de verhoudingen. De aanvaller verlengde een vrije trap van Stefaan Tanghe in doel. Roeselare moest op dat moment echter nog vier keer scoren. Toch ging de thuisploeg ook de tweede helft met volle moed van start. Dat leidde al vrij snel tot de 2-1. Jeremy Huyghebaert nam de bal in één tijd op de slof en maakte een schitterend doelpunt.

Dejan Kelhar bracht met een eigen doelpunt zijn team nog meer in de problemen, maar daar bleef het bij uiteindelijk ook bij. Mirvic deelde een klap uit aan Anthony Portier en kreeg rood. Later werd Van Wijk nog naar de tribunes verwezen. Roeselare kan zich vanaf nu volledig gaan concentreren op de eindronde.