voetbalzone

Strijdplan Rutten werkte: ‘Hij is een van de beste spelers in de Eredivisie’

Daniel Cabot Kerkdijk05 apr 2015, 16:20
Laatst bijgewerkt: 05 apr 2015, 16:20
Advertentie
voetbalzone

Fred Rutten had zondag na de soepele zegevan Feyenoord bij AZ (1-4) weinig reden tot klagen. De oefenmeester zag dat zijn spelers als team speelden en vond dat een compliment waard. “We zijn eigenlijk de hele wedstrijd niet in de problemen geweest. Het enige verwijt dat ik de ploeg misschien nog kan maken is de hoogte van de uitslag.”

“Die had veel groter kunnen uitvallen gezien onze vele kansen”, benadrukte Rutten in gesprek met het ANP. De trainer van de Rotterdammers bekende dat hij veel meer tegenstand van AZ had verwacht. Het strijdplan was ook gebaseerd op een agressieve tegenstander. “Maar toen ik de opstelling van AZ zag, kreeg ik al het gevoel dat we wat verder naar voren zouden kunnen spelen. De diepgang was een beetje weg aan hun kant.” Het was de bedoeling van Feyenoord om Nemanja Gudelj uit de wedstrijd te halen. “Ik denk dat we daarin uitstekend zijn geslaagd. En dat is toch wel een van de betere spelers in de Eredivisie. We hebben de angel uit hun spel gehaald.”

De zege van de Rotterdammers werd ingeleid door een eigen doelpunt van Derrick Luckassen, die afloop door Gudelj werd weggehouden bij de media. “Ik zag iets bij die jongen in de ogen. Of dat beschermen is wat AZ doet, weet ik niet”, vertelde Rutten aan FOX Sports. “We werden inderdaad in het zadel geholpen, daarna zijn we geen moment meer in de problemen gekomen.”

Bezig met laden …