voetbalzone

Strootman: 'De concurrentie is toegenomen en dat maakt elftal sterker'

Bart Kruyt26 jul 2012, 16:22
Laatst bijgewerkt: 26 jul 2012, 16:22
Advertentie

Kevin Strootman maakte vorig jaar de overstap van FC Utrecht naar PSV en hoopte in Eindhoven de landstitel te kunnen winnen. In zijn eerste seizoen moest hij echter genoegen nemen met de KNVB Beker, maar voor het volgende voetbaljaar is het kampioenschap weer het doel. Strootman ziet PSV een goede kans maken, nu de selectie in zijn ogen een stuk sterker is geworden.

/

De international heeft de groep breder zien worden: "Het is heel simpel", zegt Strootman in Voetbal International. "We hebben er met Mark van Bommel, Luciano Narsingh en Zanka drie potentiële basisspelers bij en er is niemand vertrokken." Daarbij vergeet Strootman echter het vertrek van Zakaria Labyad naar Sporting Portugal.

"Maar de concurrentie is toegenomen en dat maakt een elftal sterker", weet Strootman. "Natuurlijk hebben we tot nu toe alleen oefenwedstrijden gespeeld, maar Benfica (dat met 3-1 werd verslagen, red.) speelde met alle grote namen. Dit is gewoon goed voor het zelfvertrouwen. Als je dit soort duels allemaal verliest, krijg je toch een ander sfeertje: zeker bij de buitenwacht. Nee, dit is prima zo."

Bezig met laden …