voetbalzone

Strootman droomt hardop: ‘AS Roma doet mee om de Scudetto’

Gijs Freriks26 sep 2013, 22:00
Laatst bijgewerkt: 26 sep 2013, 22:00
Advertentie
/

AS Roma is na vijf wedstrijden nog foutloos in de Serie A. De hoofdstedelingen gaan met vijftien punten zelfs alleen aan kop en dromen van de eerste landstitel sinds 2000/01. Kevin Strootman, die deze zomer voor een initiële som van 16,5 miljoen euro de overstap maakte van PSV, doet dat hardop.

De Oranje-international is echter ook realistisch. “Juventus blijft de favoriet voor de Scudetto, maar Roma doet ook mee. Ik was onder de indruk van de manier waarop wij de overwinning op Sampdoria (0-2, red.) van woensdagavond vierden; iedereen deed mee, de technische staf incluis”, aldus Bum Bum Strootman, die in vier competitiewedstrijden in Italië één doelpunt maakte en één assist leverde.

Strootman is ook onder de indruk van zijn medespelers in Stadio Olimpico. “Trainer Rudi Garcia heeft alles verbeterd wat hier niet goed ging. We beschikken over geweldige spelers, want Miralem Pjanic is bijvoorbeeld een echt talent en Daniele De Rossi heeft alles al wel onder de knie. Of ik zelf druk voel vanwege de transfersom? Nee.” De Romeinen nemen het zaterdag op tegen Bologna.

Bezig met laden …