voetbalzone

Strootman: ‘Het begon als grap, maar ze noemen me nu nog ‘de wasmachine’’

Robin Bruggeman16 nov 2016, 10:28
Laatst bijgewerkt: 16 nov 2016, 10:28
Advertentie

Kevin Strootman moest de afgelopen seizoenen drie keer onder het mes en lijkt nu eindelijk weer op de weg terug bij AS Roma. De middenvelder heeft een moeilijke tijd achter de rug en hij denkt dat zijn ervaringen hem veranderd hebben. Hoewel hij zichzelf buiten het veld beschrijft als een rustige jongen, doet hij er tussen de lijnen nog steeds alles aan om te winnen.

/

“Buiten het veld ben ik veel rustiger dan erop. Ik haat het om te verliezen, dat zie je aan me tijdens de wedstrijden en zo is het altijd geweest”, vertelt hij op de officiële website van de UEFA. “Niemand houdt er natuurlijk van om te verliezen, maar in mijn geval kun je aan mijn gezicht zien wat voor effect een nederlaag heeft. Buiten het veld ben ik gelukkig veel rustiger.”

Strootman wordt bij Roma ook wel er Lavatrice, de wasmachine, genoemd omdat hij zelfs de smerigste passes weer weet op te ruimen. Hij ziet dit dan ook maar als een compliment: “Het begon als een grap, een mooie manier om mij te complimenteren. Maar uiteindelijk zijn de fans ermee doorgegaan en noemen ze me nu nog steeds zo. Hoe dan ook, als een coach (zijn vorige trainer Rudi Garcia, red.) iets positiefs over me zegt, ben ik blij.”

/

De Nederlander heeft ook een goede band met zijn huidige coach Luciano Spalletti: “Onze relatie is erg goed. Ik speel veel en hij heeft mij altijd gesteund, zeker toen ik geblesseerd was. Zelfs tijdens mijn herstel hield hij veel contact. Hij luistert goed naar het team en houdt ervan om hard aan de tactiek te werken. Dankzij zijn werk behalen we nu goede resultaten en we hopen zo door te kunnen gaan.”

Bezig met laden …