voetbalzone

Strootman: 'Iedere kans om een prijs te winnen, moet je pakken'

Bart Kruyt30 jul 2012, 00:20
Laatst bijgewerkt: 30 jul 2012, 00:20
Advertentie

Voor PSV zit het spelen van oefenwedstrijden erop en is het tijd voor het echte werk. De Eindhovenaren staan over een week tegenover Ajax, in de strijd om de Johan Cruijff Schaal, en Kevin Strootman kijkt uit naar het duel met de landskampioen. "Als speler wil je gewoon alle prijzen winnen, dus ook deze. Iedere kans om iets te winnen, moet je pakken", benadrukt hij.

/

Strootman ziet de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal als meer dan alleen een belangrijke graadmeter voor het begin van de competitie. "Als speler wil je gewoon alle prijzen winnen, dus ook deze", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. "Wat denk je zelf, dat we van tevoren zeggen dat we die wedstrijd niet willen winnen? Zeker niet, veel jongens hebben nog weinig prijzen gewonnen. Iedere kans om iets te winnen, moet je pakken."

Vorig seizoen won PSV alleen de KNVB Beker: in het aankomende seizoen moet de landstitel worden binnengehaald. "Uiteindelijk ligt er bij een topclub altijd dezelfde druk", weet Strootman. "We willen kampioen worden en dat is normaal bij een club als PSV. Ook vorig jaar was dat zo. Nee, ik voel me niet echt anders dan toen, van mij worden dezelfde dingen verwacht."

Bezig met laden …