voetbalzone

‘Strootman is een winnaar, een aanvoerder, een voorbeeld voor de rest’

Erik van Dam31 mei 2013, 14:01
Laatst bijgewerkt: 31 mei 2013, 14:01
Advertentie

Kevin Strootman is bij de supporters van PSV een populaire speler, maar kan het bij veel fans van de tegenstander niet goed doen. De middenvelder heeft een echte winnaarsmentaliteit, maar wordt soms omschreven als iemand die klaagt en zeurt. De komende weken zal zijn strijdlust echter van pas komen bij Jong Oranje, dat in Israël is om een gooi te doen naar de titel op het EK Onder-21.

/

Teamgenoot Erik Pieters van PSV zal Strootman en de rest van Jong Oranje aandachtig volgen, de komende tijd. “Alleen al omdat er veel jongens in spelen die ik ken”, zegt de linksback, die met extra aandacht kijkt naar collega en vriend Strootman. “Kevin is een echte winnaar. Een echte aanvoerder. Een voorbeeld voor de rest van het team”, zegt Pieters complimenteus tegen OnsOranje. Hij won zelf in 2007 het EK Onder-21 met Jong Oranje.

Dat lang niet iedereen uit dat elftal inmiddels ook in het grote Oranje staat, vind Pieters niet verwonderlijk. “Het is niet de laatste schakel naar het Nederlands elftal toe. Het gaat er nóg meer om hoe je het daarna bij je club doet”, zegt hij over goed presteren bij Onder-21. Het huidige Jong Oranje begint met groepswedstrijden tegen Duitsland (6 juni), Rusland (9 juni) en Spanje (12 juni) en hoopt vervolgens in de halve finales te belanden.

Bezig met laden …