voetbalzone

‘Strootman reed na de wedstrijd alle ziekenhuizen af om mij te zoeken’

Erik van Dam03 jun 2013, 11:18
Laatst bijgewerkt: 03 jun 2013, 11:18
Advertentie
/

Erik Pieters kende een merkwaardig seizoen 2012/13. De linksback begon met een blessure aan zijn vijfde jaar bij PSV en moest tot de winterstop wachten met het maken van minuten. In zijn eerste duel, half januari tegen PEC Zwolle, kreeg Pieters echter rood en sloeg hij uit frustratie een ruit stuk. Daardoor stond hij weer drie maanden aan de kant en moest hij opnieuw revalideren.

In de tweede periode van herstel zag Pieters her en der steeds weer foto’s van de kapotte ruit, zijn bebloede arm of komische varianten daarop opduiken. In gesprek met OnsOranje geeft de verdediger aan dat er in zijn ogen wel wat extreem op werd gereageerd. “Hoewel dat ook wel weer logisch was. Ik ben een prof, een bekend persoon. Het zal er wel weer bij horen, dacht ik op een gegeven moment.”

Pieters kon wel lachen om de grappen die hij voorbij zag komen in de maanden na het incident. Dat er ook mensen waren die hem steunden in die periode, deed hem goed. Kevin Strootman bijvoorbeeld toonde zich een bezorgde ploeggenoot en vriend van de verdediger. “Dat hij direct na de wedstrijd alle ziekenhuizen in de buurt van Eindhoven is afgereden om mij te zoeken, heb ik erg gewaardeerd. Kevin toont zich sowieso vaak een echte leider bij de club.”

Bezig met laden …