voetbalzone

Strootman verbaasde zich: 'Ook Totti en De Rossi, dat is bijna abnormaal'

Matthijs van Laar05 mrt 2014, 12:16
Laatst bijgewerkt: 05 mrt 2014, 12:16
Advertentie
voetbalzone

Kevin Strootman had niet lang nodig om naam te maken in Italië. De Oranje-international maakte zijn transfersom van achttien miljoen euro meteen waar en werd in november door de gerenommeerde sportkrant La Gazzetta dello Sport opgenomen in een elftal met beste zomeraankopen. Zo eenvoudig als het lijkt is het echter niet, vertelt de speler in gesprek met Voetbal International.

Met name op de training wordt volgens de controleur van AS Roma veel van spelers gevraagd in vergelijking met Nederland. Niet zozeer van de trainer zelf, maar op individueel vlak. "Als je voor jezelf niets doet, ga je het in de Serie A niet redden", zegt Strootman, die zich in zijn begindagen heeft verbaasd over de toewijding waarmee zelfs gearriveerde vedetten hun werk deden. "Ook Francesco Totti, Daniele De Rossi en Miralem Pjanic. Dat is bijna abnormaal. Ik kwam voor mijn gevoel weleens vroeg op de club en dan waren er vijftien spelers voor zichzelf aan het trainen."

Strootman heeft die werkethiek overgenomen en groeide mede daardoor al snel uit tot een onmisbare schakel in het elftal van coach Rudi Garcia, dat dit seizoen veel progressie boekte en momenteel stevig op de tweede plaats staat in de Serie A. Het verschil met koploper en regerend kampioen Juventus bedraagt elf punten, al hebben Strootman en de zijnen nog wel een wedstrijd tegoed. Desondanks lijkt een landstitel in zijn eerste jaar niet aan de orde.

Bezig met laden …