Strootman verdeelt met AS Roma opnieuw zes goals met Austria Wien

Thijs Post03 nov 2016, 19:53
Laatst bijgewerkt: 03 nov 2016, 19:53

AS Roma heeft uitstekende zaken gedaan in Groep E van de Europa League. Austria Wien, de belangrijkste tegenstander en in Rome nog goed voor een spectaculair gelijkspel, werd in Wenen met gemak overrompeld: 2-4.

/

Met Kevin Strootman in de basisopstelling begon AS Roma dramatisch tegen Austria Wien, dat al na twee minuten op voorsprong kwam. In de vijftigste Europese wedstrijd van AS Roma-trainer Luciano Spalletti blunderde Juan Jesus, greep Antonio Rüdiger niet goed genoeg in en scoorde Olarenwaju Kayode. In de knotsgekke openingsfase wist AS Roma de verhoudingen echter al snel te herstellen.

Na vijf minuten spelen ontsnapte Bruno Peres op rechts en de bal werd op een presenteerblaadje gegeven aan Edin Dzeko, voor wie het een simpel karwei was binnen te tikken (1-1). Nog simpeler was het voor Daniele de Rossi, na iets meer dan een kwartier spelen. Dzeko kopte op doel, de bal bleef een paar meter voor de lijn liggen en De Rossi tikte binnen voor de 1-2. AS Roma had het voor rust al kunnen beslissen, maar dat gebeurde pas na de pauze. Dzeko maakte zijn tweede en Radja Nainggolan zorgde voor het slotakkoord aan Romeinse zijde. De 2-4 van Alexander Grünwald was voor de statistieken.