voetbalzone

Strootman: ‘Ze maken me soms belachelijk, zelfs de trainers en medische staf’

Tim Siekman30 mrt 2018, 10:10
Laatst bijgewerkt: 30 mrt 2018, 10:10
Advertentie

De rol van Kevin Strootman in het Nederlands elftal wordt vaak kritisch onder de loep genomen, maar bij AS Roma is de middenvelder een zeer gerespecteerde kracht. De Oranje-international, die maandenlang kampte met blessureleed, zegt via de officiële kanalen van de Italiaanse topclub dat hij tegenwoordig het voetbal anders beleeft dan voorheen.

"Ik denk dat mijn benadering (naar het voetbal, red.) is veranderd na mijn blessure. Mijn trainingen en voorbereiding moesten veranderd worden. Ja, misschien ga ik te ver met mijn focus op details, maar dat is alleen omdat ik dat liever zo heb. Ze (spelers, red.) maken me soms belachelijk, zelfs de trainers en de medische staf, maar ik voel me goed om dingen zo te benaderen."

"Na mijn blessure zeiden sommige doktoren zelfs dat ik nooit meer zou spelen, of nooit een wedstrijd zou volmaken. Maar nu heb ik al tachtig of negentig duels gespeeld sinds mijn herstel", aldus Strootman, die zichzelf niet zou willen bestempelen als 'leider' van Roma. "Je kan vaak als leider bestempeld worden als je wint, maar als je begint te verliezen, wordt dat anders."

"Ik probeer mijn ploeggenoten altijd te helpen waar het kan, dat is ook mijn rol als middenvelder natuurlijk. Ik ben niet de gast die twee verdedigers het bos instuurt en scoort, dat is niet mijn spel. Dus als ik de andere spelers kan helpen, dan doe ik dat. Daniele De Rossi is de echte leider van de ploeg", besluit de 28-jarige Strootman, die tot medio 2022 vastligt in de Italiaanse hoofdstad.

Bezig met laden …