voetbalzone

Stuntclub promoveert voor tweede maal op rij en bereikt Ligue 1

Erik van Dam20 mei 2011, 23:14
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2011, 23:14
Advertentie

In het seizoen 2011/12 doet Évian Thonon Gaillard mee in de hoogste Franse voetbalafdeling. De club werd pas in 2003 opgericht, maar doet het uitstekend en verzekerde zich vrijdagavond van promotie naar de Ligue 1. Via een 2-1 zege op bezoek bij Stade Reims verzamelde Évian voldoende punten om zeker te zijn van een plaatsje tussen de twintig beste clubs.

Vorig seizoen was Évian nog actief in de Ligue National, het derde niveau van Frankrijk. Daar werd het met overmacht kampioen, hetgeen promotie naar de Ligue 2 inhield. Vrijdag boekte de club overwinning nummer zeventien in 36 wedstrijden, voldoende om voor het tweede jaar op rij promotie af te dwingen.

Eerder dit seizoen zorgde Évian ook al voor spektakel. In januari schakelde het Olympique Marseille uit in de Coupe de France. Helaas voor de underdog ging het een ronde later alsnog fout tegen Strasbourg. Ook Dijón, Le Mans en AJ Ajaccio maken nog kans om in het nieuwe seizoen uit te komen op het hoogste niveau. Er is nog één speelronde te gaan.

Bezig met laden …