‘Stunttrainer’ flikt het andermaal: ‘En deze zege is nog terecht ook’

Erik van Dam09 aug 2014, 21:58
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2014, 21:58

Ernie Brandts was een aantal jaren werkzaam buiten Nederland, maar veel voetbalfans zullen onthouden dat NAC Breda onder zijn leiding als derde van Nederland eindigde in het seizoen 2007/08. De topprestatie in Breda fungeerde niet als springplank naar de top voor de trainer, maar FC Dordrecht besloot hem deze zomer een nieuwe kans te geven in de Eredivisie. Het begin was meteen geweldig: zaterdagavond werd sc Heerenveen geklopt.

Door doelpunten van Giovanni Korte en Joris van Overeem boog Dordt een 1-0 achterstand in het Abe Lenstra Stadion om tot een 1-2 overwinning. Brandts verklaarde na afloop ‘heel blij’ te zijn met de drie punten. In de eerste helft zag het er lang niet naar uit dat FC Dordrecht de zege zou pakken, want sc Heerenveen was duidelijk bovenliggend en duwde de bezoekers naar achteren met dwingend spel.

“Na dertig minuten ging het lopen”, had Brandts gezien, “en in de tweede helft zijn we niet of nauwelijks meer in gevaar gekomen. Filip Kurto hield ons overeind. In het begin van de wedstrijd hadden we nog moeite met het tempo, maar we kwamen steeds beter in het spel. In de rust heb ik gezegd dat we meer van onszelf uit moesten gaan en vertrouwen moesten tonen”, aldus Brandts, die vervolgens zag dat zijn spelers het flikten. “En deze zege is nog terecht ook”, benadrukt hij in gesprek met de NOS.