voetbalzone

Sturridge herstelt goed van hersenvliesontsteking en blijft hopen op Spelen

Matthijs van Laar08 jul 2012, 16:50
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2012, 16:50
Advertentie


Daniel Sturridge herstelt voorspoedig van de hersenvliesontsteking die hem een week geleden plotseling trof. De aanvaller van Chelsea werd opgenomen in de selectie van Stuart Pearce, die over enkele weken het Olympisch elftal van Groot-Brittannië leiding zal geven. Mogelijkerwijs is Sturridge, tegen de eerdere verwachtingen in, fit genoeg om alsnog deel te kunnen nemen aan het sportevenement.

/

Komende week zal de 22-jarige spits een test ondergaan, waaruit zal moeten blijken hoe hij er in fysiek opzicht voor staat. Pas daarna neemt Pearce een definitief besluit. “Hij moet nog een week onder toezicht blijven. Hij reist in ieder geval niet naar Spanje voor ons trainingskamp. Als hij zich goed voelt sluit hij een week later aan en dan bekijken we wat er gaat gebeuren.”

Uiterlijk 25 juli neemt de oefenmeester een beslissing. “Dus we hebben nog een paar weken voor het zover is. Tegen die tijd bekijken we hoe die infectie zijn fysiek heeft aangetast en of hij in staat is om deel te nemen aan het toernooi.” Overigens maakte Pearce zondag ook wereldkundig dat Manchester United-aanvaller Ryan Giggs aanvoerder zal zijn van de Olympische equipe van de Britten.

Bezig met laden …