voetbalzone

Sturridge voegt zich bij Olympische selectie en blijft hopen op Spelen

Bart Kruyt16 jul 2012, 23:20
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2012, 23:20
Advertentie

Daniel Sturridge heeft goede hoop dat hij kan deelnemen aan de Olympische Spelen. De aanvaller van Chelsea kreeg aan het begin van de maand een hersenvliesontsteking, maar zijn herstel voorloopt voorspoedig. Chelsea meldt op de website van de club dat Sturridge zich maandag bij de Olympische ploeg heeft gemeld, maar dat zijn gezondheid nog wel goed in de gaten wordt gehouden.

/

Uiterlijk 25 juli zal bondscoach Stuart Pearce beslissen of hij Sturridge zal vervangen of in zijn selectie houdt. "Ik moet honderd procent zeker weten dat hij fit genoeg is om een heel toernooi te kunnen spelen", zei de keuzeheer. "Onze medische staf zal hem testen en we hopen dat hij goed kan trainen. De medische staf van Chelsea is in ieder geval erg tevreden over de vorderingen die hij maakt."

Twee weken geleden werd Sturridge in het ziekenhuis opgenomen, nadat hij plotseling erg ziek was geworden. In het St Mary's ziekenhuis in Paddington bleek dat de aanvaller kampte met een virale meningitis, wat de milde vorm van een hersenvliesontsteking is. Dit lost uit zichzelf op. De Olympische ploeg speelt vrijdag een oefenwedstrijd tegen de Braziliaanse selectie: Sturridge zal in dit duel vermoedelijk nog niet in actie komen.

Bezig met laden …