Stuttgart behoudt maximale score, Blom ziet zes doelpunten vallen

Bart Kruyt21 okt 2010, 20:56
Laatst bijgewerkt: 21 okt 2010, 20:56

In de competitie staat VfB Stuttgart onderaan, maar in Europees verband gaat het prima met de werkgever van Khalid Boulahrouz. De Duitsers wonnen donderdagavond ook van Getafe (1-0) en hebben na drie duels de maximale score. De knock-outfase is daardoor duidelijk in zicht voor de manschappen van interim-trainer Jens Keller, die Young Boys in het andere groepsduel zagen winnen van OB Odense. De Zwitsers staan dankzij de 4-2 zege tweede in de poule, met drie punten minder dan Stuttgart en drie meer dan Getafe.

/

VfB Stuttgart – Getafe 1-0
Khalid Boulahrouz mocht van Keller in het hart van de defensie spelen in de thuiswedstrijd tegen Getafe en de Nederlander beschaamde het vertrouwen van de interim-coach niet. Stuttgart gaf in de eerste helft niets weg tegen de Spanjaarden, die zich vooral moesten bezighouden met verdedigen. Mauro Camoranesi en Ciprian Marica konden na een kwartier spelen nog niet scoren, maar laatstgenoemde opende een kleine tien minuten later alsnog de score. De Roemeen stuitte in eerste instantie nog op Oscar Ustari, maar kon de keeper vervolgens omspelen en alsnog scoren.

Stuttgart bleef na deze openingstreffer de bovenliggende partij en kende nog twee gevaarlijke momenten, maar een afstandsschot van Marica werd tot corner verwerkt en ook Zdravko Kuzmanovic kon niet scoren. Getafe bleef in leven en probeerde na rust meer te komen, maar Stuttgart bleef de bovenliggende partij en zocht naar het tweede doelpunt. Kuzmanovic kreeg nog een goede mogelijkheid maar faalde opnieuw, waarna in de slotfase ook Pavel Pogrebnyak nog een goede kans kreeg. Zijn inzet werd echter gepakt door Ustari, waardoor de verschillen minimaal bleven.

Young Boys – OB Odense 4-2
De Nederlandse scheidsrechter Kevin Blom zag Young Boys haar tweede zege in de Europa League boeken. De thuisploeg begon al goed tegen het nog puntloze OB Odense en na ruim twintig minuten spelen resulteerde dat in de openingstreffer van Henri Bienvenu Ntsama, die fraai raak kopte. De honger van Young Boys bleek hiermee nog niet gestild en de Zwitsers gingen op zoek naar meer. Daar werden zij tien minuten voor tijd voor beloond, toen Scott Sutter de marge verdubbelde met een schot vanuit de hoek van het strafschopgebied.

Kort na rust kwam Odense nog wel terug in de wedstrijd via een rake kopbal van Peter Utaka, maar Young Boys zou de punten niet uit handen geven. David Degen bracht de marge al snel weer terug op twee, door op aangeven van Moreno Costanzo raak te werken, waarna Senad Lulic uit een hoekschop voor de vijfde treffer van de avond kon zorgen. De supporters in het Wankdorf Stadion kregen uiteindelijk ook nog een zesde doelpunt te zien: zes minuten voor het einde benutte Chris Sorensen nog een strafschop, waarmee hij het slotakkoord verzorgde.