voetbalzone

Stuttgart blijft achter veelbesproken Lehmann staan

Matthijs van Laar14 dec 2009, 15:38
Laatst bijgewerkt: 14 dec 2009, 15:38
Advertentie
/

Jens Lehmann kwam de afgelopen dagen veelvuldig in opspraak. De doelman van VfB Stuttgart uitte eerst kritiek op het ontslag van Markus Babbel, ging daarna met rood van het veld in het duel met Mainz 05 en kreeg tenslotte nog ruzie met een Stuttgart-supporter. Toch blijft zijn clubleiding achter de veel besproken doelman staan, zo meldt ZDF.

De keeper heeft maandag een gesprek gehad met de clubleiding. Lehmann bood daarin zijn verontschuldigingen aan voor zijn gedrag van afgelopen week. Ook tegenover zijn collega’s heeft Lehmann berouw getoond, waarna de spelers achter hun doelman blijven staan. “Hij is een belangrijke speler bij ons die zijn mening soms niet onder stoelen of banken schuift, maar we blijven 100% achter hem staan”, zegt collega Sami Khedira.

Over de verhitte reactie van Lehmann na zijn rode kaart was trainer Christian Gross duidelijk. “Hij werd geprovoceerd door Mainz-aanvaller Aristide Bancé en dan kan je in een stressituatie komen. Op zulke momenten reageer je snel op de verkeerde manier. We zullen de situatie met Lehmann goed oplossen.”

Lehmann (40), die bezig is aan zijn tweede seizoen bij Die Schwaben, had eerder kritisch gereageerd nadat de club Babbel uit zijn ambt zette.”Er waren wat fans, de meeste van hen nog puber, die de club hebben beïnvloed bij het nemen van deze beslissing”, zei de keeper over die beslissing. Stuttgart was daar niet van gediend en legde Lehmann een boete op.

Bezig met laden …