Stuttgart blijft troosteloos laatste nadat ook Eintracht drie punten ophaalt

Erik van Dam03 okt 2010, 17:28
Laatst bijgewerkt: 03 okt 2010, 17:28

Voor VfB Stuttgart is het huidige seizoen er vooralsnog één van veel malaise. De ploeg van Christian Gross verloor al vijf van de eerste zes wedstrijden en zondag kwam daar weer een verliespartij bij. Dit keer pakte Eintracht Frankfurt drie punten in het Gottlieb-Daimler Stadion. Die Schwaben lijken in niets meer op de club die vier seizoenen geleden de titel in de Bundesliga veroverde.

/

De thuisploeg, met Khalid Boulahrouz op de bank, begon tegen Frankfurt wederom niet goed en keek na achttien minuten spelen tegen een achterstand aan. Op aangeven van Chris kon spits Theofanis Gekas bij de eerste paal zonder enige vorm van weerstand de 0-1 binnenkoppen. De achterstand neemt niet weg dat het spel van de thuisploeg bij tijd en wijlen helemaal niet onaardig was, maar dat defensieve klungeligheden het elftal van Christian Gross opbraken.

Kansen waren er voor Stuttgart tenslotte na verloop van tijd te over. Omdat deze niet konden worden verzilverd, was het wachten op de definitieve genadeslag van Frankfurt en die kwam er na dik een uur voetballen dan ook. Dit keer waren de rollen omgedraaid en was Gekas de aangever en kon Chris zonder al teveel lastig gevallen te worden binnenknikken.: 0-2. En ook deze keer zag het defensieve spel van Stuttgart er niet bepaald goed uit.

Vijf minuten voor tijd, kort nadat aanvoerder Mathieu Delpierre met rood was weggestuurd bij Stuttgart, maakte Pavel Pogrebnyak nog uit het niets de 1-2. Doelman Oka Nikolov was niet alert genoeg en de Rus sloeg toe. De aansluitingstreffer kwam echter veel te laat en Stuttgart incasseerde weer de nederlaag.