voetbalzone

Stuttgart-coach Babbel: 'Huntelaar past in ons profiel'

13 jul 2009, 13:07
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2009, 13:07
Advertentie
Real Madrid accepteerde al voor het weekend een bod van VfB Stuttgart op Klaas-Jan Huntelaar en de spits zelf weet wat hij kan gaan verdienen bij de Duitse club. Vooralsnog heeft Stuttgart echter niets meer gehoord van Huntelaar, die ernstig lijkt te twijfelen. Trainer Markus Babbel heeft geduld en zegt El Cazador niet onnodig onder druk te willen zetten: “Hij is de spits die we willen hebben en dat weet hij.”



Stuttgart is druk op zoek naar een vervanger voor Mario Gómez, die voor dertig miljoen euro naar Bayern München trok. “We willen de leegte die hij heeft achtergelaten opvullen”, zegt Babbel in de Stuttgarter Zeitung. “Klaas-Jan past in ons profiel. We zijn bereid om te investeren, want het heeft geen zin om een spits van drie miljoen euro te halen. We hebben behoefte aan echte kwaliteit en Klaas-Jan heeft zich wat dat betreft bewezen.”

De interesse van Stuttgart is zodoende bekend, maar het is nog maar de vraag hoe Huntelaar zelf over een stap naar de Bundesliga denkt. De Nederlands international heeft geen toekomst meer bij Real Madrid, maar zou ook een kandidaat zijn bij AC Milan en AS Roma. De voorkeur van Huntelaar lijkt uit te gaan naar deze clubs, maar Babbel benadrukt dat Stuttgart niet eeuwig kan blijven wachten. “Het zou fijn zijn om snel duidelijkheid te hebben”, aldus de coach.
Bezig met laden …