voetbalzone

Stuttgart-coach Gross haalt Boulahrouz van stal om Robben te stoppen

Matthijs van Laar25 mrt 2010, 15:57
Laatst bijgewerkt: 25 mrt 2010, 15:57
Advertentie

Christian Gross, coach van VfB Stuttgart, deed vierenhalve maand geen beroep op Khalid Boulahrouz, maar afgelopen weekend mocht de Nederlander plots weer een helft opdraven. Dat is de Zwitser klaarblijkelijk goed bevallen, want hij heeft besloten dat Der Kannibal de aangewezen persoon is om Arjen Robben komend weekend van het scoren af te houden. De Bedummer toonde woensdag andermaal aan in absolute topvorm te verkeren.

/

Robben schakelde met een weergaloze rush langs de lijn en dito afronding Schalke 04 uit in de halve finale van de Duitse beker, en Gross bekeek die wedstrijd ter voorbereiding op het treffen van aanstaande zaterdag in de Allianz Arena. Bij het samenstellen van een strijdplan kwam hij tot de conclusie dat Boulahrouz de juiste persoon is om zijn landgenoot in bedwang te houden. Het tweetal speelde in het verleden onder meer een seizoen samen bij Chelsea.

“Er zijn genoeg argumenten te bedanken waarom Boulahrouz zal spelen”, zei Gross donderdag. “Ik weet zeker dat hij enorm gemotiveerd is.” Boulah zal als vervanger dienen van Stefano Celozzi, die normaal gesproken de linksbackpositie inneemt. De voormalig speler van Bayern München is echter geblesseerd en moet het treffen missen. Overigens verwacht Gross niet dat Boulahrouz Robben in zijn eentje het voetballen belet.

“Robben is momenteel geweldig bezig. Hij is misschien wel in de vorm van zijn leven. De enige manier om hem af te stoppen is door als team gesloten, compact en met een geweldige inzet te voetballen.” Bayern behoudt bij een overwinning in eigen huis de marge van minimaal één punt op naaste belager Schalke 04.

Bezig met laden …