Stuttgart en Bayern tekenen op herhaling opnieuw voor spektakel

Thijs Post22 dec 2010, 21:22
Laatst bijgewerkt: 22 dec 2010, 21:22
/

Dat de confrontaties tussen VfB Stuttgart en Bayern München veel doelpunten opleveren werd zondag wel duidelijk: na acht treffers stond er 3-5 op het scorebord. Woensdagavond deden de ploegen het in het kader van de DFB Pokal dunnetjes over en tekenden, na een adembenemend schouwspel, bijna voor exact dezelfde eindstand. Wederom verweerde Stuttgart zich kranig, maar opnieuw trok de ploeg van trainer Louis van Gaal aan het langste eind: 3-6.

VfB Stuttgart – Bayern München 3-6
Binnen acht minuten leek Der Rekordmeister al op rozen te zitten. Mario Gómez tikte van dichtbij binnen voor de tweede treffer. Even daarvoor had Andreas Ottl, op aangeven van Franck Ribéry, de bal middels een prachtige knal van bijna dertig meter tegen de touwen geramd. Waar Stuttgart zondag al veerkracht toonde deed het dit woensdag eveneens en nog voor het rustsignaal had geklonken stond het alweer gelijk. De Russische spits Pavel Pogrebnyak was tweemaal het eindstation van een voorzet, beide keren werkte hij het speeltuig goed binnen.

/

Nadat Cacau vlak na de pauze een enorme kans had gemist kwam Bayern, via Miroslav Klose, op voorsprong. Stuttgart zette alles op alles om de gelijkmaker te produceren en kreeg ook levensgrote kansen via Pogrebnyak en Cacau. Toen Khalid Boulahrouz zijn tweede gele kaart incasseerde leek het wel gedaan met de dadendrang van Stuttgart; niets was echter minder waar. De thuisploeg kreeg een strafschop, die werd gemist door Christian Genter, maar scoorde met een mannetje minder alsnog: Matthieu Delpierre knikte een corner binnen, 3-3.

Nauwelijks drie minuten later zorgde Bayern echter alsnog voor de genadeklap: Ribéry bezorgde de bal bij Thomas Müller, die er van dichtbij 3-4 van maakte. De koek was nog niet op: vlak voor het eindsignaal zorgde Klose met zijn tweede treffer van de avond voor de 3-5, dezelfde stand die zondag op het scorebord stond. Stuttgart-aanvoerder Delpierre moest vervolgens nog aan de noodrem trekken om de zesde Beierse treffer te voorkomen en kreeg, net als teamgenoot Boulahrouz, rood. In extremis zorgde Ribéry er met een kopbal voor dat de stand naar een spectaculaire 3-6 werd getild.

Alemannia Aachen – Eintracht Frankfurt 1-1 (6-4 wns)
Nadat eerder op de avond Bundesliga-clubs VfL Wolfsburg en 1. FC Köln al werden uitgeschakeld moest ook Eintracht Frankfurt er aan geloven. Pirmin Schwegler, verdediger van Frankfurt, kreeg al na een kwartier spelen rood wegens het neerhalen van een doorgebroken speler. Marco Höger schoot de toegekende strafschop in de rechterhoek maar zag tot zijn schrik Frankfurt-doelman Ralf Fährmann zijn inzet keren. Het bleek echter uitstel van executie te zijn. Frankfurt hield met een mannetje minder vrij eenvoudig stand maar in de verlenging maakte Höger zijn gemiste strafschop goed: 1-0. Martin Fenin zorgde zes minuten later nog wel voor de gelijkmaker, maar Aachen bleek sterker in de strafschoppenreeks.