Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Stuttgart laat in topper niets heel van Xavi Simons-loos RB Leipzig

Laatste update:

VfB Stuttgart heeft de topper in de Bundesliga tegen RB Leipzig zaterdagmiddag op zeer overtuigende wijze gewonnen. De ploeg van trainer Sebastian Hoeness was in eigen huis met 5-2 te sterk. Deniz Undav werd met een hattrick de man van de wedstrijd. Stuttgart staat door de zege nog steeds tien punten achter nummer twee Bayern München, dat eveneens won. Leipzig blijft vierde op vier punten achterstand van Stuttgart.

Leipzig-trainer Marco Rose kon in de topper niet beschikken over Xavi Simons. De Oranje-international moest verstek laten gaan wegens een schorsing. Ex-Vitessenaar Loïs Openda begon daarentegen wel in de spits. Bij Stuttgart ontbrak clubtopscorer Serhou Guirassy vanwege verplichtingen met Senegal op de Afrika Cup.

De thuisploeg kreeg halverwege de eerste helft de uitgelezen kans om op voorsprong te komen na een handsbal van Mohamed Simakan in eigen zestien. Scheidsrechter Sven Jablonski besloot de bal na tussenkomst van de VAR alsnog op de stip te leggen, waarna Enzo Millot vanaf elf meter koel bleef: 1-0.

De marge werd vervolgens verdubbeld door Deniz Undav, die de bal met enig geluk terugkreeg en hierna binnen kon schuiven: 2-0. Leipzig leek niet direct van de leg, want twee minuten later was de aansluitingstreffer al een feit. Een hoekschop van David Raum werd vogelvrij ingekopt door Benjamin Sesko: 2-1.

Direct na rust bracht Stuttgart de marge toch weer terug naar twee. Dankzij goed voorwerk van Josha Vagnoman wist Jamie Leweling van dichtbij voor de 3-1 te zorgen. Aan het spektakelstuk kwam geen einde. Openda, die een vrij onzichtbare wedstrijd speelde, schoot Leipzig namelijk op schitterende wijze weer terug in de wedstrijd.

De spits dribbelde richting het strafschopgebied van Stuttgart en trof met een fraai geplaatst schot doel: 3-2. De spanning in de wedstrijd werd slechts voor korte duur teruggebracht, want Undav zette de ploeg van Sebastian Hoeness in de 55ste minuut op een 4-2 voorsprong. Geheel vrij mocht hij binnenkoppen na een ingestudeerde hoekschop.

Het verzet van die Roten Bullen was daarmee definitief gebroken. Matchwinner Undav zorgde een kwartier voor tijd nog voor het slotakkoord door na een snel genomen vrije trap in twee instanties raak te schieten: 5-2. Daarmee was de hattrick voor de huurling van Brighton & Hove Albion een feit.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Wat geweldig dit seizoen voor Stuttgart

27 januari 2024 om 18:29

Ongelooflijk na vorig seizoen hè. Zie je hoe het kan verkeren in het voetbal!

In een tijd waarin we bij Turkije een waar spitsenprobleem hebben, vond onze bond het niet nodig om Deniz Undav te vragen of hij geinteresseerd was om te spelen voor Turkije. Hij zou zoveel problemen van ons oplossen, maar helaas. Blijkbaar gaat hij voor Duitsland spelen, waar hij waarschijnlijk 10 minuten in totaal zal spelen en dat zijn interlandcarrière zal zijn.

27 januari 2024 om 17:51

Volgens de media heeft ie banden met de PKK. Hoevere dat waar is weet ik niet

28 januari 2024 om 10:03

Hij heeft al een tijd geleden gezegd naar de Turkse en de Duitse bond te luisteren maar een voorkeur voor Duitsland te hebben.

Echt een stap omhoog gedaan die Simons! In Oranje gaat het ook al zo lekker.

27 januari 2024 om 19:19

Hoe moeilijk ik het vind om het uit mijn strot te krijgen, maar Leipzig is helaas in alle opzichten beter dan dat provincie clubje uit Eindhoven.

28 januari 2024 om 10:08

Misschien op dit moment niet zo zeer maar als men de Europese resultaten van de laatste jaren vergelijkt is daar inderdaad een groot verschil in het voordeel van Leipzig. Al is het wel - en ik denk dat is de reden dat jij het moeilijk vindt het uit te spreken - een gedrocht van een “club” en daarom ook de meest gehate in Duitsland.

27 januari 2024 om 20:26

Simons was geschorst vandaag. Werd nodig gemist.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren